HTTPS Vi hjälper dig

HTTPS för en säker hemsidasida

HTTPS – vad är det?

HTTPS betyder att all information från och till den aktuella hemsidan är krypterad; alltså oförståelig för eventuella avlyssnare. Avsändaren och mottagaren har varsin kodreferens (sker automatiskt) för att göra all information förståelig igen.

För att visa sidor via ”https://…” måste ett SLL-certificat installeras på webbservern (innehåller kodreferenserna som kallas nycklar). Somliga webbhotell har det som gratis service medan andra tar betalt årsvis.

Måste jag ha HTTPS?

Om du vill framstå som seriös och inte oroa besökare i onödan så är svaret ja – du måste ha HTTPS.

Hemsidor med HTTPS anses mer seriösa och rankas högre vid exempelvis sökningar på Google. Webbläsaren Chrome har dessutom redan börjat varna vid besök på sidor som inte har HTTPS och detta kommer ske i ännu större utsträckning efter juni 2018.

Vi hjälper dig igång med HTTPS.

Om ditt webbhotell tar mycket betalt per år för ett SSL-certificat kan det vara läge att byta till ett webbhotell där det ingår som service. Vi hjälper dig igång med detta oavsett. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Länkar
Google:s sida om HTTPS-varningar
Google:s sida om hur HTTPS påverkar rankingen
Driva eget:s sida om vikten av HTTPS

Vi analyserar och åtgärdar er sida

Så fort vi loggat in på ert webbhotell så ser vi hur snabbt allt kan vara åtgärdat. Vi kan då ge ett ca-pris direkt baserat på uppskattad tid.

Kontakta oss vid frågor

Vi försöker att förklara så enkelt som möjligt utan alltför krångliga termer.

Kostnad: 700:- / tim

Liknande

Den 25 maj 2018 träder en ny lag (GDPR) i kraft som tvingar hemsidor att meddela vad de gör med insamlade användaruppgifter. Kontakta oss för diagnos och åtgärd.

Här finns mer information.

Liknande

Sedan 25 juli 2003 är det lag på att informera dem som besöker er hemsida om vilka eventuella datakakor (webbkakor, cookies) som hemsidan använder. Kontakta oss för diagnos och åtgärd.

Här finns mer information.